2 juni 2024
13:00

Bollnäs GIF FF

Referat: Fagersta Södra IK - Bollnäs GIF FF

Trots kraftigt spelövertag blev det förlust för Södra med 1-2 på hemmaplan mot Bollnäs . Första 10 min så händer det inte nånting i chansväg . Bollnäs har en frispark i den 13:e minuten som man träffar trädtopparna med . Därefter är det bara Södra för resten av halvleken där Aron Granqvist har ett läge i den 15:e minuten men avslutet går strax utanför stolpen . I den 18:e minuten ville mänga pä Onsjövallen ha straff när en försvarare i Bollnäs tar bollen med handen men domaren vinkar avvärjande . Aron har ett fint läge i den 23:e minuten men bollen går strax över ribban . Södra har 2 rena frilägen men målvakten i Bollnäs räddar bägge i minut 28:a och 37. Södra gör ett mål i den 40:e minuten men det avvinkas för offside. Bollnäs reder ut södraforceringen och halvleken slutar mållös 0-0 . Avslut Södra 9
Avslut Bollnäs 1

I andra halvlek så började Södra bäst och Nawrose Ahmadi hade en nick som gick strax över ribban . I den 58:e minuten händer det som ofta händer när ett lag bränner målchans på målchans motståndarna gör mål . Det var Bollnäs första målchans i matchen och då gör man mål direkt . Södra jagar kvittering och skapar 3 lägen på kort tid där bla Ali hade ett jätteskott som mv räddade snyggt . I anfallet efter så gör Bollnäs 0-2 istället på sin andra målchans i matchen och detta sker i minut 71.
Aron Granqvist gör ett mycket vackert mål o den 78:e minuten och reducerar till 1-2 . Södra har två fina lägen att kvittera men en storspelande Bollnäskeeper räddar bägge avsluten .

Avslut andra halvlek Södra 9
Avslut andra halvlek Bollnäs 4
Avslut totalt Södra 18 Bollnäs 5

Det här var en blytung förlust där Södra skulle avgjort redan i första halvlek men en storspelande målvakt och Södras oförmåga att göra mål blev avgörande för utgången av matchen .